Welke levensbeschouwelijke vakken kan mijn kind kiezen?

Het is de droom van ieder van ons dat onze kinderen en jongeren zich ontplooien tot fijne mensen die in staat zijn later hun eigen weg te gaan. Daarbij is het een uitdaging om hen kennis te laten maken met belangrijke menselijke waarden en hen een visie op goed leven te helpen ontdekken. Naast het ontwikkelen van een levensvisie in het gezin draagt ook de school haar steentje bij door verschillende levensbeschouwelijke vakken aan te bieden. Deze vakken helpen je kind bij de ontwikkeling en zorgen ervoor dat het met respect leert omgaan met verschillende visies en andere levensbeschouwingen.

In onze school kan je kiezen of je kind een cursus in een erkende godsdienst volgt of een cursus niet-confessionele zedenlaar.

De keuze geldt in principe voor de hele lagereschooltijd. Wil je dat je kind aan de start van het volgend schooljaar toch een ander levensbeschouwelijk vak volgt, dan moet je dit ten laatste op 30 juni doorgeven aan het schoolsecretariaat. Je zal dan een nieuw Keuzeformulier levensbeschouwing.docx904,9 Kb(docx) moeten invullen.

Je hebt bij ons de keuze uit: